Wat is TFM?

Thermo Fysische Methode uitgelegd

 

 

De methode bestaat uit doelgerichte bewegingstherapie in een comfortabele, doorzichtige cabine die tot ongeveer 40 graden Celsius wordt verwarmd. Dit gebeurt onder persoonlijke begeleiding. Het tweede aspect van de methode is gezond eten. De voedingsadviezen zijn op de persoonlijke situatie afgestemd.

De Thermo Fysische Methode is gebaseerd op algemeen aanvaarde principes uit de sportgeneeskunde, de fysiotherapie en de voedingsleer en is afkomstig uit Zwitserland. In de verwarmde TFM-cabine voert u liggend doelgerichte en medisch verantwoorde oefeningen uit met weerstanden.

De warmte voorkomt spierpijn, de oefeningen zorgen voor een goede doorbloeding en activeren de afbraak van de vetreserves. Naast vetverbanding vindt ook versterking van het spierweefsel plaats, waardoor de huid in conditie blijft en verslapping wordt tegengegaan.

De bewegingen worden liggend uitgevoerd zodat rug en gewrichten ontlast worden. De warmte stimuleert het bewegen en voorkomt spierpijn.

 

 
   

Hoe werkt TFM?

Traingingsprogramma en gezond eten

 

 

Het programma bestaat uit een trainingsprogramma en gezond eten. De duur van de behandeling is een half uur. U traint 2 maal per week. De afvalperiode is tussen de 3 en 6 maanden. U verliest ongeveer 5 kilo per maand. 

Het geheim van het trainingsprogramma zit hem vooral in de verwarmde cabines. Door de combinatie van warmte en spieractiviteit vindt er een actievere aanmaak van glucose uit glycogeen plaats, want er is immers meer brandstof nodig voor dit verhoogde energieverbruik.

Gezond eten wordt makkelijker door voedingsadviezen. Deze adviezen bestaan niet uit een streng dieet, maar uit tips voor een uitgebalanceerde voeding en compensatie voor als je een keer wilt zondigen.

De klanten zijn zeer enthousiast over TFM, de persoonlijke begeleiding en het resultaat. Het is plezierig om fit te zijn en te blijven.

De methode heeft bewezen dat je ook met gewoon lekker eten er goed en gezond uit kunt zien.

 

       
   

TFM of Infrarood

Wat is nu de originele methode?

 
 

Cabines op basis van infrarood passen niet in de originele TFM methode uit Zwitersland. Locaties die gebruik maken van deze zogenaamde Power-Fit cabines behoren niet tot gecertificeerde TFM specialisten.

Bij de dieptewarmte die de infrarood lampen produceren, hoort de persoon stil te liggen om zo het effect van de infrarood straling optimaal zijn werk te laten doen.

 
 
       
   

Figuuranalyse

Een persoonlijk programma

 
 

De eerste kennismaking is een figuuranalyse.  Aan de hand van de resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Iedereen is immers anders.

Afhankelijk van de wensen, leeftijd, lichaamsbouw en conditie wordt een persoonlijke programma opgesteld waarbij alleen de `probleemzones` worden aangepakt. Privacy en respect zijn als het om je lichaam gaat onontbeerlijk. U krijgt in alle rust persoonlijke aandacht en adviezen.

Is het gewenste resultaat bereikt, dan is er geen verplichting om meer sessies te volgen. U tekent geen bindend contract. Natuurlijk kunt u uw figuur onderhouden door regelmatig te blijven trainen.